Dit is de website van Robin Theys

Wie ben ik?

Ik ben geboren in Tielt, een mooie stad in West-Vlaanderen. Ik heb altijd al een passie gehad voor wetenschap
en natuur,wat me heeft geleid naar mijn huidige studie: landmeten aan de HOGENT. Later zal ik vertellen
waarom ik heb gekozen voor vastgoed landmeten.

Momenteel woon ik in Egem, een rustige en aangename gemeente in de buurt van Tielt. Ik geniet van de vredige
omgeving en de nabijheid van de stad. Wanneer ik niet bezig ben met mijn studie, ben ik meestal te vinden
op de karatemat of op de kartbaan. Karate is mijn grootste hobby en het is iets waar ik al jarenlang mee bezig ben.

Ik ben erg enthousiast over mijn toekomstige carrière als landmeter en ik ben ervan overtuigd dat ik mijn passie
voor wetenschap en wiskunde zal kunnen combineren met mijn liefde voor de natuur. Ik ben dankbaar voor mijn
achtergrond en mijn familie, die me hebben geholpen om te zijn waar ik nu ben. Ik kijk uit naar wat de toekomst voor
mij in petto heeft.

Photo 1 Photo 2 Photo 3 Photo 4 Photo 5 Photo 6 Photo 7 Photo 8 Photo 9 Photo 10Waarom koos ik voor landmeten?Als landmeetkundige is het mijn taak om gegevens te verzamelen en te analyseren over de fysieke omgeving om ons heen. Dit omvat alles van de ligging en de hoogte van het land tot de breedte en diepte van waterwegen en de exacte locaties van gebouwen en infrastructuur. Maar waarom heb ik gekozen voor deze uitdagende en boeiende carrière? Allereerst was ik altijd al gefascineerd door wiskunde en wetenschap. Het proces van het meten en analyseren van gegevens met behulp van geavanceerde instrumenten en technologieën sprak mij enorm aan. Het idee dat ik door middel van nauwkeurige metingen de wereld om ons heen kon begrijpen, was voor mij bijzonder interessant.

Daarnaast was ik altijd al geïnteresseerd in cartografie en geografie. Ik vond het fascinerend om te begrijpen hoe land en water zich tot elkaar verhouden, en hoe deze omgeving ons beïnvloedt en vormt. Als landmeetkundige kan ik mijn passie voor cartografie en geografie combineren met mijn vaardigheden in wiskunde en wetenschap. Maar het was niet alleen mijn interesse in deze disciplines die mij naar het landmeten leidde. Ook de vele carrièremogelijkheden in dit vakgebied waren voor mij aantrekkelijk. Landmeetkundigen zijn nodig in tal van sectoren, zoals de bouw, de landbouw, de olie- en gasindustrie, en de overheid. Bovendien biedt het vakgebied altijd nieuwe ontwikkelingen en innovaties, wat betekent dat er altijd nieuwe uitdagingen en kansen zijn om bij te leren en te groeien.

Kortom, ik koos voor landmeten vanwege mijn interesse in wiskunde, wetenschap en technologie, mijn passie voor cartografie en geografie, en de vele carrièremogelijkheden die dit vakgebied biedt. Het is een uitdagende en boeiende carrière waarin ik mijn vaardigheden en interesses kan combineren om bij te dragen aan een beter begrip van onze fysieke omgeving. Later zou ik graag een landmeetbureau oprichten. Ten eerste is er altijd vraag naar landmeetdiensten vanwege de voortdurende ontwikkeling van infrastructuur, bouwprojecten en stadsplanning. Daarnaast biedt het starten van een landmeetbureau de mogelijkheid om zelfstandig te werken en je eigen werktijden te bepalen, terwijl je tegelijkertijd in een boeiend en technisch uitdagend vakgebied werkt. Bovendien biedt het de mogelijkheid om je expertise en diensten aan te bieden aan een breed scala van klanten, waaronder overheden, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en particulieren. Door een landmeetbureau op te starten kun je dus niet alleen voldoen aan de vraag naar landmeetdiensten, maar ook een carrière opbouwen waarin je zelfstandigheid en technische vaardigheden kunt combineren.

Locatie HOGENT

Dit is de locatie waar ik voor 95% van de tijd tijdens mijn studie doorbreng.